Hoe thuis te trainen 

Thuis sporten kan een geweldige manier zijn om lichamelijk actief te blijven zonder de deur uit te hoeven. Maar hoe begin je eraan? Welke oefeningen moet u doen? In deze blogpost kijken we naar enkele tips om te beginnen met een thuis workout routine die zowel effectief als plezierig is. 

Uw motivatie vinden 

De eerste stap bij thuis trainen is het vinden van je motivatie. Of het nu gaat om afvallen, sterker worden, uw algehele gezondheid verbeteren of gewoon een zittende levensstijl doorbreken – weten waarom u wilt sporten is de sleutel. Als je eenmaal hebt vastgesteld waarom je dit doet, zorg er dan voor dat het iets is dat je op de been houdt, zelfs als het moeilijk wordt. Uw doel(en) opschrijven kan u helpen gemotiveerd en op koers te blijven. 

Uw ruimte inrichten 

Uw omgeving kan van grote invloed zijn op het succes van uw training. Probeer om te beginnen een ruimte in uw huis te creëren waar u zich prettig voelt om te trainen – dat kan zo eenvoudig zijn als het neerleggen van een yoga mat of het aanwijzen van een hoek van de woonkamer voor trainingen. Als u bovendien al uw apparatuur binnen handbereik hebt voordat u aan een sessie begint, zult u minder last hebben van onderbrekingen tussen sets en oefeningen door. Zorg ten slotte voor voldoende ventilatie, zodat u het tijdens de training niet te warm of benauwd krijgt. U kunt er ook voor kiezen om een loopband aan te schaffen. 

                                                            

Een routine creëren 

Het hebben van een training routine helpt om je trainingen consistent en efficiënt te houden – je wilt geen tijd verspillen door uit te zoeken welke oefeningen je elke keer moet doen! Er zijn online veel bronnen beschikbaar met ideeën voor thuis workouts, maar als die je niet aanspreken, creëer dan je eigen routine door oefeningen te kiezen die verschillende spiergroepen aanpakken (bijv. squats voor benen, push-ups voor borst). Je kunt ook apps gebruiken zoals YouTube of Nike Training Club, die gratis begeleide trainingen aanbieden die speciaal zijn afgestemd op beginners en ervaren sporters. Zorg er alleen voor dat de routine of het programma dat je kiest niet te uitdagend of complex is – begin klein en bouw geleidelijk op! En tot slot – zorg ervoor dat er rustdagen in deze routine zijn opgenomen, zodat de spieren voldoende kunnen herstellen tussen de sessies door! 

Conclusie:

Thuis trainen kan zowel effectief als plezierig zijn als het goed wordt gedaan. Begin met het vinden van de motivatie waarom u wilt trainen en richt vervolgens een ruimte in waar het comfortabel is om te trainen, met voldoende ventilatie en apparatuur binnen handbereik voordat u aan elke sessie begint. 

 

Bron: Tunturi

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *